12 тисяч франківців працюють в тіні або за тимчасовими трудовими угодами, – Богдан Білик

23.02.2018 08:39   Джерело: Правда
Опубліковано : Патрік Скеля

Про це розповів сьогодні на засіданні тристоронньої соціально-економічної ради заступник міського голови Богдан Білик, пише - Правда.

Читайте також

На Прикарпатті лише 9% випускників отримали направлення на роботу після навчання. Статистика

«12 тисяч франківців працюють в тіні або за тимчасовими трудовими угодами. У грудні минулого року 12,1% франківців отримали мінімальну зарплату. 19,2% – більш як 10 тис. грн, – сказав Богдан Білик. – Це непогані показники, але хотілося би більше… Це дуже велика армія, яку треба легалізувати цього року».

Він також зазначив, що сьогодні на сесії міської ради утверджено у штаті міського управління праці двох інспекторів, які перевірятимуть на підприємствах наявність працівників і соціальних пакетів для них.

«Їхнє завдання не йти і штрафувати (сьогодні штраф 12 тис. грн), а моніторити і проводити роз’яснювальну роботу. Пояснювати, що коли настане пенсійний вік, пізно скаржитися на розмір пенсії», – пояснив Білик.

За його словами, найбільш збиткові підприємства в місті – ресторани і СТО.

«Вони беруть готівкою, не показують доходи, не платять податки», – сказав він.

Також зазначив, що зупинити відтік кадрів з Івано-Франківська можна лише підвищенням зарплати, над чим працює міська влада.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правда