На Косівщині облаштують полігон для утилізації твердих побутових відходів

25.01.2018 22:34   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля
Під головуванням першого заступника голови Косівської райдержадміністрації Богдана Марчука відбулося засідання робочої групи для напрацювання пропозицій до національного плану управління відходами, пише - Фіртка.

Читайте також

В Івано-Франківську розповіли, куди подіти негабаритне сміття
У Коломиї проблеми з вивозом сміття
 
Як зазначалося, основною метою її створення стала потреба у вирішенні питання облаштування полігону для утилізації твердих побутових відходів та сміттєсортувального заводу на території району.

Варто додати, що раніше тверді побутові відходи з м. Косова та прилеглих сіл вивозили на сміттєвий полігон у с. Вербовець. Однак вже кілька років він не функціонує.

Під час засідання обговорювалися питання вибору місця розташування полігону для утилізації сміття в Косівському районі та джерел фінансування для його облаштування.

З цього приводу Богдан Марчук зазначив: «Проблема стихійних сміттєзвалищ в районі стоїть дуже гостро і наше основне завдання вирішити її в найкоротший термін, щоб Косівщина залишилась туристичним і привабливим для відпочиваючих краєм».

На завершення засідання було дано доручення щодо вибору земельних ділянок у селах Пістинь, Уторопи, Люча, Стопчатів для будівництва сміттєсортувального заводу, а також проведення екологічної експертизи закритого сміттєзвалища в с. Вербовець.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews