Франківці вирішили продовжити «життя» ялинок у горщиках після свят на алеях міста

31.12.2017 13:47   Джерело: Бартка
Опубліковано : Патрік Скеля

Днями в Івано-Франківську відбулася прес-конференція з нагоди акції «Збережи ліс. Подаруй ялинку місту».

Читайте також

Франківцям пропонують зберегти ялинки та врятувати ліс
Легальність новорічної ялинки - тепер кожен може перевірити онлайн

Про це повідомляє Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, пише - Бартка.

Протягом 21 і 23 грудня поблизу Палацу Потоцьких, що в Івано-Франківську, ДП «Івано-Франківський лісовий селекційно-насіннєвий центр» Івано-Франківського обласного управління лісового і мисливського господарства реалізовувало новорічні ялинки у горщиках. Багато містян підтримали ініціативу центру та придбали до свят живих красунь.

Франківчанка Вероніка Томачинська, яка також придбала ялинку в горщику, вирішила продовжити її життя у відкритому ґрунті та ініціювала ідею висадки ялин після різдвяних свят на території міського скверу або парку. Пропозицію з радістю підтримала керівник «Центру розвитку міста і рекреації» Руслана Василюк.

«Вперше про ялинки у горщиках я прочитала у соцмережі. Ідея мені дуже сподобалась, – зізналася Руслана Василюк. – Згодом у Вероніки виникла ідея облаштувати місце для висадки таких ялинок, таким чином небайдужі мешканці Івано-Франківська долучаться до озеленення рідного міста».

Алею ялинок планують висадити на вул. Дорошенка, яка веде до міського парку імені. Т.Шевченка. Якщо бажаючих буде багато, то такі ялинки посадять у сквері «Первоцвіт» або в парку на Молодіжній.

«Ми беремо на себе підготовку посадки, допомогу у висадці, догляд та інформаційні таблиці», – повідомила керівник «Центру розвитку міста і рекреації».

Також Руслана Василюк повідомила, що після різдвяних свят франківці зможуть свої ялинки в горщиках віддати на зберігання «Зеленому господарству», де забезпечать їм належний догляд. Крім того, містяни зможуть одразу висловити побажання чи хочуть вони бути при висадці своєї ялинки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бартка