Франківець, який хотів майнити криптовалюту, віддав шахраям понад 30 тисяч гривень

29.12.2017 11:40   Джерело: Курс
Опубліковано : Патрік Скеля

Протягом доби шахраї ошукали трьох прикарпатців на загальну суму 40 тисяч гривень. Довірливі люди перераховували кошти як за купівлю товарів в інтернеті, так і розповідали свої банківські дані псевдопредставникам банківських установ, пише - Курс.

Читайте також

На Франківщині шахраї все частіше видурюють гроші у людей через інтернет

Вчора до Івано-Франківського відділу поліції звернувся 31-річний місцевий мешканець, який повідомив, що невідома особа заволоділа його грошима у сумі 30 200 гривень. Як з’ясувалося, потерпілий вирішив купити через Інтернет-мережу пристрої для майнингу криптовалюти «Біткоін». На сайті «Вконтакті» знайшов потрібний йому товар. Зателефонувавши за вказаним номером, узгодив з «продавцем» ціну, перерахував гроші на банківський рахунок шахрая. В результаті цього потерпілий не отримав ані товару, ані повернення коштів, повідомляє Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Наступною жертвою шахрайських дій стала 55-річна франківчанка, яка втратила близько 3600 гривень. Жінка повідомила про те, що напередодні до неї на мобільний зателефонувала невідома особа та, представившись представником служби безпеки «Ощадбанку», під час спілкування з потерпілою увійшла у довіру і шахрайським шляхом під приводом блокування її картки дізналася інформацію даних з картки потерпілої, після чого заволоділа її грошовими коштами.

Аналогічний випадок трапився вчора з 53-річним мешканцем Верховинського району. Банківські шахраї під приводом також блокування карточки видурили у потерпілого грошові кошти в розмірі 6200 гривень.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс