Прикарпатець став переможцем Кубка світу з гирьового спорту

12.06.2020 08:52   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Студенти Івано-Франківського медуніверситету стали призерами Кубка світу з гирьового спорту, який цього року через пандемію коронавірусу пройшов дистанційно, пише - Бліц-Інфо.

Як розповідає тренер університетської збірної команди Заслужений майстер спорту України, старший викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії з курсом фізичного виховання Роман Михальчук, такий формат змагань є можливим завдяки тому, що гирьовий спорт не вимагає великих матеріальних ресурсів. Усе, що потрібно спортсмену — гирі і поміст, пише пресслужба медуніверситету.

За регламентом Кубка, усі учасники мали записати свої виступи на відео одним безперервним кадром. Спершу потрібно було зафіксувати зважування гирі, далі зважувався сам спортсмен, і тоді протягом 10 хвилин він виконував свою вправу. Відеозаписи надсилали організаторам змагань, а вони вже пересилали їх суддям для перегляду і фіксації результату.

Кожній категорії спортсменів були чітко виділені дні для виконання своїх вправ і надсилання результатів. У зв’язку з цим сам Кубок фактично тривав два тижні, 15-29 травня. Команда ІФНМУ виконувала свої вправи на базі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії з курсом фізичного виховання з дотриманням вимог дистанціювання. І ось нарешті організатори оприлюднили офіційні результати змагань та надіслали офіційні дипломи.

Студент п’ятого курсу Олександр Шваб став срібним призером Кубка світу. У ваговій категорії до 80 кг (група Еліт) він виконав 55 підйомів довгим циклом двох 32-кілограмових гир. Студентка другого курсу Софія Обаль посіла третє місце, у категорії понад 75 кг (група Аматори) вона ривком підняла 16-кілограмову гирю 103 рази. Переможцем Кубка світу став Роман Михальчук, який виступив у ветеранській групі Майстри (вага до 80 кг). Його результат — неймовірні 234 підйоми 24-кілограмової гирі за 10 хвилин. На Кубку світу у складі нашої команди виступив також брат Олександра Шваба Сергій, він став переможцем у групі Еліт, вага до 74 кг. Його результат — 118 підйомів 32-кілограмової гирі ривком.

«Про Кубок світу ми дізналися за два тижні, і готувався до цих змагань в домашніх умовах, — розповідає Олександр Шваб. — Це дуже хороший стимул тренуватися. Я задоволеним своїм виступом, але, звісно, завжди є можливість покращити результат. Хочу відзначити нашого тренера, адже 234 підйоми за 10 хвилин — це фактично межа фізичних можливостей. Технічно правильно, з фіксацією підйомів, просто неможливо зробити більше. Ми були просто вражені таким результатом!»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо