Стало відомо, з ким контактувала прикарпатка, яка захворіла на коронавірус

25.03.2020 08:41   Джерело: Місто ІФ
Опубліковано : Патрік Скеля

У суботу, 21 березня, в Івано-Франківську відбувся брифінг щодо другого випадку захворювання на коронавірус в області.

На вимогу режиму НС в області створено штаб куди включено всі підрозділи, які мають працювати над подоланням надзвичайної ситуації. Вчора було чітко визначено напрямки, над якими будуть працювати і терміни. Штаб працює цілодобово та збирається щоденно, пише - Місто ІФ.

Вчора до Львова прибуло 5 поїздів з українцями з Польщі, серед яких були прикарпатці. Всіх пасажирів ізолюють.

Одне з підприємств Прикарпаття виділило майже 20 тон дезинфікуючих матеріалів.

У пацієнтки виражені симптоми коронавірусу. Антибіотикотерапія дала позитивний результат. Хвора, це жінка 29 років , яка прибула з однієї з Європейських країн. 17 березня у неї піднялася температура. 18 березня вона звернулася за медичною допомогою. Вже в лікарні було прийнято рішення про її госпіталізацію. Пацієнтка в ізоляторі. З нею контактували двоє дітей та батько жінки, які зараз знаходяться на самоізоляції.  – каже  Руслан Савчук.

В області було 23 людей з підозрою на коронавірус. Більша частина з них вже вдома.

Вчора ввечері лікарі отримали 4 нові результати аналізів, один з них був позитивний.

В області визначено 4 заклади обсервації на 300 місць. Також за необхідності може бути розгорнуто 415 місць для хворих на коронавірус. Крім того в кожному районі є інфекційні відділення, де можуть бути розгорнуті нові місця для хворих.

В інфекційній лікарні 170 ліжок готові до прийняття хворих на коронавірус, проте великий акцент людям потрібно робити на самоізоляцію. Тому людям, які прибули закордону перебувати на самоізоляції 14 днів, бажано не спілкуватися навіть з рідними.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто ІФ