На Прикарпатті місцеві жителі самотужки взялись будувати школу (Відео)

08.08.2018 21:40   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
У середу, 7 серпня у селі Чорний Потік Надвірнянського району люди прийшли будувати школу, оскільки протягом останнього року будівництво практично зупинилося.

Читайте також

Без паніки. Головний освітянин Франківська спростував інформацію про небезпечні обіди у школах

Зібралось близько двох десятків людей, які з охотою приступили до роботи, і за день виклали понад 5000 цегол.  Про це в мережі повідомляє житель села Петро Гречух, інформує - Бліц-Інфо.

Серед «будівельників» були як звичайні селяни, так і професійні будівельники, які уже відбудували пів-Європи і радо працювали на будівництві школи для свої дітей, внуків і навіть правнуків.

«Проблема з новою школою, у нас дуже гостра, бо понад 420 дітей не мають змоги навчатись у нормальній шкільній будівлі, а вчаться у пристосованих приміщеннях, деяким з яких уже понад 100 років. До влади прохання - нас зрозуміти і допомогти фінансово, до односельчан - підтримати на наступній схожій толоці, яка планується на наступному тижні. Всім дякую за спільну роботу!»,- пише чоловік.

Мета людей - показати всім, в тому числі і владним людям, що вони готові допомогти, але потрібні кошти і розуміння з боку влади, бо якщо школу цього року не «накрити», то наступної весни проблеми будуть набагато більші. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо