Без паніки. Головний освітянин Франківська спростував інформацію про небезпечні обіди у школах

18.04.2018 14:53   Джерело: Місто
Опубліковано : Патрік Скеля

Вчора, 17 квітня, в Івано-Франківську відбулася прес-конференція, під час якої говорили про підсумки моніторингу якості харчування школярів. Організатори кажуть, що у двох франківських школах виявили бактерії групи кишкової палички, а чиновники спростовують підозри, пише - Місто.

Читайте також

Родинна трапеза: у Франківську бездомні пообідали з митрополитом та міським головою

Директор департаменту освіти та науки Ігор Смаль повідомив, що причин для паніки щодо якості харчування в місцевих школах немає. Результати лабораторних досліджень харчування у ЗОШ №12 та №13 – в межах норми. Про суттєве порушення санітарних норм чи загрозу здоров’ю учнів не йдеться.

Насправді результати лабораторних досліджень чітко демонструють, що показники – в межах норми. Проби сніданків та обідів відповідають допустимим показникам. А гучні та скандальні заяви – не що інше, як спосіб створити своєрідне шоу, – пояснив Ігор Смаль.

Як повідомили в управлінні Держпродспоживслужби, харчові проби, згідно з лабораторними аналізами – у межах норми. Будь-якої загрози здоров’ю дітей на разі немає.

Проби зразків їжі та води – у нормі. Бактерії групи кишкової палички виявлені в одиничному випадку зі змиву ваги та кухонного столу у ЗОШ №12 та 13. Її присутність могла бути навіть зумовлена тим, що неретельно промили кухонну вагу чи прибрали стіл. Насправді причин для занепокоєння я не бачу. Ми зі свого боку рекомендували працівникам кухні в цих школах провести ретельніше прибирання та провести миття посуду, приладів та меблів у харчоблоках, – прокоментувала начальник управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківську Ірина Онищук.

Як повідомили в департаменті освіти, навчальний процес в школах продовжується, діти харчуються у звичному режимі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто