Ні шин, ні авто: Інтернет-шахраї ошукали довірливих прикарпатців

05.05.2018 22:37   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Так, у двох вчорашніх випадках схема ошуканства пов’язана із обманом під час продажу товарів через Інтернет-сайти.

Читайте також

Бензиновий шахрай з Франківщини обдурював тернополян
У Франківську інтернет-шахраї ошукали чоловіка на 18 000 грн

Спосіб шахрайства доволі відомий, однак дієвий і досі: телефонний дзвінок, домовленість про покупку і отримання грошей на картку. Покупці справно перевели кошти на банківський рахунок, однак продавець пропав разом з товаром. Його номер не відповідав, а згодом і зовсім зник з мережі, інформують в обласному ГУНП, пише - Фіртка.

У результаті, замість отримання бажаних шин до автомобіля, 40-річний мешканець одного із сіл Тисменицького району позбувся 3 800 гривень, а 35-річна франківчанка збагатила шахрая на 3 000 гривень, переславши передоплату за нібито придбання автомобіля.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Торгуючи чи купуючи у мережі, будьте особливо пильними! Часто шахраї створюють оголошення з неіснуючим товаром. Купляйте потрібний товар за готівку та наживо спілкуйтеся з продавцями. Можливо заплатите дорожче, однак таки придбаєте необхідне.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews