Uber та «Тачка» під прицілом: у Франківську оголосили полювання на нелегальних таксистів

В мерії Івано-Франківська відмічають, що наразі співвідношення приватних перевізників та нелегалів 20% на 80%.

31.03.2018 08:43   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Хоча ще кілька років тому було все навпаки. Зараз франківці все частіше користуються не службами таксі, а замовляють транспорт через додатки, типу Uber та «Тачка», пишуть - Версії.

Читайте також

У Франківську хочуть зробити муніципальне таксі на електрокарах

Відтак в міський бюджет не поступають кошти, бо ніхто з таких поїздок не сплачує податковий збір. В мерії вирішили боротися з таксистами-нелегалами і створили рейдову робочу групу з проведення перевірки осіб, які надають послуги щодо перевезення пасажирів без дозвільних документів у м. Івано-Франківську.

29 березня на засіданні виконкому затвердили склад цієї групи, в яку окрім депутатів та представників профільних управлінь увійшли також голова обласної асоціації приватних перевізників та таксистів Ігор Цебрій, очільник Івано-Франківської обласної організації в галузі перевезення пасажирів та вантажів Валерій Кулінець та голова обласної профспілки таксистів Михайло Рибак.

«Ця робоча група буде ганятися за сервісами «Uber» і «Тачка»? – уточнив Вадим Войтик. «Так», – відповів заступник начальника Управління транспорту і зв’язку Андрій Гіглюк. Всі присутні члени виконкому підтримали проект рішення.

Як відомо, сервіси на зразок «Uber» є популярними серед населення через, у багатьох випадках, кращу якість надання послуг з перевезення(швидшу подачу авто, відсутність відмін, можливість впливати на ціну) та дешевизну перевезень.

Через це, для прикладу, «Uber» успішно працює в Києві та багатьох містах України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews