У Франківську хочуть зробити муніципальне таксі на електрокарах

14.12.2017 10:43   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Патрік Скеля

З наступного року франківська влада буде робити більше для того, щоб витіснити приватних перевізників з ринку. Про це, 12 грудня, на засіданні бюджетної комісії повідомила начальник фінансового управління Вікторія Сусаніна, пише - Галицький кореспондент.

Для цього міська рада взялася за розвиток КП «Електроавтотранс».  Так, у 2017 році з бюджету було надано дотацію у розмірі 22 млн грн на це підприємство. У наступному ж році планують виділити ще більше – 36 млн грн. Робиться це для того, щоб з часом підприємство змогло вийти на нормальний ринок перевезень.

Депутат Володимир Кушнір поцікавився чи можна в бюджеті передбачити кошти, щоб зробити комунальну службу таксі. Мовляв, в Івано-Франківську є серйозна проблема з цим видом громадського транспорту.

«Знаю, – погодилася з ним керівник фінуправління Вікторія Сусаніна, – в мене був випадок, що я не відпускала таксі дві години, платила йому за простій, бо знала, що потім не зловлю машину».

«А ще іноді хочуть плюс 20 гривень до тарифу», – підтримав розмову депутат Руслан Терешко.

Врешті, депутати вирішили вивчити питання муніципального таксі. Наразі зупинилися на електромобілях.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент