FARE внесла червоно-чорний прапор УПА в список «Дискримінаційних знаків», та провела захід в Івано-Франківську: «Футбол проти гомофобії»

10.02.2018 23:47   Джерело: UKRInfo.org.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

 

Сьогодні, 10 лютого 2018 року, в громадському ресторані «Urban Space 100» відбувся відкритий захід за підтримки мережі FARE (Football Against Racism in Europe), яка бореться проти расизму і ксенофобії в європейському футболі на тему: «Футбол проти гомофобії».

Читайте також

Наступного року в Івано-Франківську збудують кілька футбольних полів. Перелік

До участі в даному заході були запрошені представники поліції м. Івано-Франківська. Які розповіли про основні заходи безпеки та охорона порядку під час проведення футболу, пише - UKRInfo.org.ua.


Найцікавіше те, що в довідник ФАРЕ «Дискримінаційні знаки і символи в європейському футболі» досі входить червоно-чорний прапор (прапор УПА). Червоно-чорний прапор в цьому довіднику числиться як «Прапор Організації українських націоналістів», яка «діяла під час Другої світової війни». Він нібито «використовується ультраправими і націоналістичними організаціями в Україні». Також в довіднику зазначено, що червоно-чорний прапор «образливий в матчах проти польських команд».

Громадський активіст Націоналістичного Руху «Карпатська Січ» Святослав Кондрат поцікавився в організаторів як вони ставляться до української символіки, а саме до червоно-чорного прапора УПА та, як вони прокоментують те, що ФІФА оштрафувала Федерацію футболу України за українську символіку, та чи є прапор таких кольорів дискримінаційним?

Організатори та представники FARE прокоментували, що дана мережа є їхнім спонсором, та фінансує їхні заходи. Від інших запитань вони відмовлялися давати коментарі, та завершили даний захід.

Нагадаємо, що ФІФА в 2016 році оштрафувала Федерацію футболу України на 15 тисяч швейцарських франків за «дискримінаційну і неспортивну поведінку уболівальників». За інформацією видання, ФФУ покарали за червоно-чорний прапор на матчі відбору ЧС-2018 Україна-Косово, який пройшов у польському Кракові.

Обґрунтування: червоно-чорний прапор – «offensive for Polish people», тобто прапор нібито «провокаційний, образливий» для поляків.

Матеріали в ФІФА передав спостерігач ФАРЕ, який «зафіксував факт використання прапора» і передав матеріали в світову федерацію. ФФУ намагалася пояснити ФІФА про те, що прапор таких кольорів не є дискримінаційним, проте у світовій Федерації доводи ФФУ не вважають переконливими.

УКРАЇНА-ІНФО
Ірина Дирда


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: UKRInfo.org.ua