Андрій Опанасюк: «Ми працювали практично в борг, щоб закінчити на Сумщині будівництво фортифікаційних споруд»

14.07.2024 09:55   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Коли одні на фронті намагаються здолати ворога, то інші трудяться в тилу, щоб забезпечити військових усім необхідним. Понад 2 роки повномасштабної війни, понад 2 роки боротьби за свою країну, понад 2 роки невтомної праці волонтерів та благодійників. Усе задля того, щоб Україна відстояла своє право на свободу та незалежність. Вже понад два роки вінницький підприємець Андрій Опанасюк допомагає армії. Окрім того, зводив фортифікаційні споруди на Сумщині. Про що розповів в інтерв'ю

18 років у підприємництві 

18 років це мало чи багато? Якщо говорити про бізнес, то так. Саме стільки часу Андрій Опанасюк займається підприємництвом. 

«На початку в мене ніхто не вірив. Але, як бачте, усе вдалося», - усміхається співрозмовник.

Андрій Опанасюк розпочинав з виробництва бетонних матеріалів. Бізнес йшов вгору і потребував розширення. 

«Ми виготовляли бетонні блоки, колодязні кільця і багато іншого. Попит був такий великий, що потрібно було чимало цементу, який привозили для нас вагонами. Окрема фірма займалася таруванням. Однак потім нам з партнером запропонували викупити обладнання. Мені довелося знайти територію, яка б мала залізничну гілку, щоб можна було подавати вантаж та розмістити обладнання», - розповідає про свій початок у підприємництві Андрій Опанасюк.

Потім було будівництво доріг на Вінниччині й ще чимало цікавих проєктів.

2022 рік і робота на Запоріжжі

Початок повномасштабної війни вніс дуже важливі корективи у розвиток бізнесу. Андрій Опанасюк називає початок 2022 року «темними часами». Фінансування не було, робота практично зупинилася.

«У 2023 році ми отримали замовлення на будівництво підʼїзних шляхів на Запоріжжі. Скажу відверто за цей проєкт майже ніхто не хотів братися, адже було доволі небезпечно. Проте ми із завданням впоралися. І це дало нам змогу залишитися «на плаву. Цього року таких замовлень нема», - каже підприємець.

Попри труднощі, Андрій Опанасюк активно волонтерив. Допомагав із закупівлею автомобілів, налагодженням виробництва розгрузок тощо.

Фортифікаційні споруди на Сумщині

Будівництво фортифікаційних споруд на війні завдання номер один. Усю важливість та тонкощі роботи Андрій Опанасюк знає не зі слів, його компанія брала безпосередню участь у будівництві. Сумщина, до речі, не випадкова. Адже там розміщений асфальтобетонний завод підприємця. Відтак, роботи почали виконувати там.

«Від держави ми отримали лише аванс, але усі роботи здавали у зазначений термін. Ми працювали практично в борг, щоб якнайшвидше виконати замовлення. Це наш своєрідний внесок в обороноздатність України», - ділиться Андрій Опанасюк.

Підприємець вважає, що необхідно усім об'єднатися, допомагати бійцям, щоб якомога швидше здолати ворога.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews