Справжній напій українців: «Опілля» відродило споконвічну традицію

05.04.2024 14:21   Джерело: ГазетаМісто
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Традицiйним напоєм, який столiттями українцi готували i щодня пили впродовж року, є квас. Коли ж тепер полицi крамниць заполонила незлiченна кiлькiсть закордонних штучних напоїв, українську традицiю готувати справжнiй натуральний квас вiдродила пивоварня «Опiлля».

Тернопiльськi броварi переконанi, що здоров’я i наснаги сучасним українцям може додати лише натуральний продукт, яким i є квас. Вiн пройшов випробування тисячолiттями, ставши нацiональним напоєм. Тому цей смачний i корисний напiй з природних складникiв – квас «Опiлля» – вартий того, щоб сьогоднi бути на кожному столi.

Квас українцi готували i пили, вiдколи себе пам’ятають

Зброджене проросле зерно ячменю в глиняному посудi археологи знайшли у поселеннi трипiльцiв. Це означає: прототип квасу нашi предки на територiї сучасної України готували ще 6 тисяч рокiв тому. Вiдтодi напiй набрав такої ваги, що у 988 роцi князь Київський Володимир Великий хрещення держави Русi-України наказав вiдзначати саме квасом. Остаточно розмежувавши квас i пиво, українцi утвердили традицiю споживання квасу i перетворили його у напiй, який готували та пили весь рiк. Квас став унiверсальним i улюбленим безалкогольним напоєм i в будень, i в свято.

За що люблять квас

Особливий приємний смак та велика користь – ось за що українцi люблять квас. Напiй за своєю природою дiєтичний i має навiть лiкувальнi властивостi, бо сприяє травленню, пiдвищує iмунiтет, балансує нервову систему та омолоджує. Влiтку вiн ще й неперевершено тамує спрагу i додає сил у спеку. Все це – завдяки вiтамiнам, мiкроелементам та унiкальним амiнокислотам i пробiотикам, якi мiстить квас. Звiсно, всi цi кориснi речовини є лише в традицiйному натуральному напої. Тому головне у квасi – його натуральнiсть як у способi приготування, так i в складниках. Тiльки за таких умов квас – справжнiй.

Цiнуй традицiї, цiнуй справжнє – це i про квас «Опiлля»

Традицiю справжнього українського квасу у промислових масштабах вiдродила тернопiльська пивоварня «Опiлля». Тут квас виготовляють виключно способом живого бродiння, як цього вимагає звичай. Тому на етикетцi квасу «Опiлля» по праву розмiщений напис: «Живий». Iнновацiйне обладнання броварнi дозволяє контролювати бродiння до найменших нюансiв. Готує справжнiй квас «Опiлля» тiльки з натуральних екологiчно чистих складникiв. Рецепт – традицiйний український. У квасi «Опiлля» – жодної «хiмiї», все природне i тiльки те, з чого споконвiку готували цей напiй. Ось iз яких чотирьох компонентiв робить квас «Опiлля»: найчистiша вода, дрiжджi, цукор i квасне сусло – продукт iз житнього борошна i ячмiнного та житнього солоду, тобто пророщених зерен ячменю i жита. З цих складникiв у процесi живого бродiння й народжується справжнiй смачний i корисний напiй – традицiйний український квас «Опiлля».

квас Опілля традиції

Цього року шанувальникам квасу тернопiльськi броварi поряд iз «Домашнiм» готуватимуть i «Бiлий» квас. Обидва цi напої «Опiлля» пропонує i в новому банковому форматi. Цiнуй традицiї, цiнуй справжнє – це i про квас «Опiлля», який i в будень, i в свято з користю смакує так, як цiлорiчно цей напiй завжди смакував українцям.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ГазетаМісто