Іванофранківці скаржаться на незрозумілий запах повітря на вулицях міста - провели заміри якості повітря

22.03.2024 20:53   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Вранцi 21 березня надiйшли повiдомлення вiд мешканцiв Iвано-Франкiвська, якi скаржаться на незвичний запах повiтря на вулицях мiста. Його походження наразi невiдоме.

Головний державний санiтарний лiкар Iвано-Франкiвської областi Руслан Савчук розповiв, що фахiвцiв Iвано-Франкiвського обласного центру контролю та профiлактики хвороб вже направили для контрольних замiрiв атмосферного повiтря, пише Фiртка.

У Головному управлiннi ДСНС України в областi повiдомили, що також зареєстрували одне звернення щодо невiдомого запаху в мiстi. Реагуючи на звернення, вiддiлення радiацiйного, хiмiчного та бiологiчного захисту виїхало на перевiрку.

Про результати перевiрок повiдомлять згодом.

Оновлено 21 березня об 11:05 годинi: в Iвано-Франкiвську провели замiри якостi повiтря — вмiсту небезпечних речовин не виявили, показники в межах норми.

 

Фахівці Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели дослідження повітря по більшості мікрорайонів міста. 

За словами Руслана Савчука, якість повітря перевірили у центрі міста, в районі вокзалу, вулиці Коновальця по всій протяжності, на території сіл Угорники та Микитинці, мікрорайону Позитрон та інших. Перевищення гранично допустимої концентрації оксиду вуглецю, діоксиду азоту, ангідриду сірчистого не зафіксували.

"Наша лабораторія уже розпочала аналіз відібраних проб на наявність аміаку та формальдегіду. Варто відзначити, що працівники Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб постійно моніторять якість атмосферного повітря у визначених місцях по території області, в тому числі і в місті Івано-Франківськ. З початку року перевищення гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин в повітрі не фіксувалось", — йдеться у повідомленні.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka