62 млн доларів планують інвестувати у новий індустріальний парк Калуша

22.03.2024 14:50   Джерело: zaxid
Опубліковано : Франківський Новинар

У 2024 роцi на територiї Калуської громади має з’явитися iндустрiальний парк Kalush Production. Вiн об’єднуватиме десятки виробництв на 24 гектарах i створить понад 2 тис. робочих мiсць.

Як повiдомив мiський голова Калуша Андрiй Найда 21 березня, iнiцiатором створення iндустрiального парку є ТОВ «Хiмзавод Калуш». Ця компанiя облаштовуватиме потужностi та залучатиме в парк iншi промисловi пiдприємства.

«Команда вже визначилась з функцiональним призначенням iндустрiального парку, зокрема це – виробництво хiмiчної продукцiї, деревообробне та меблеве виробництво, металообробка та виробництво фурнiтури, будiвельних та пакувальних матерiалiв, переробка промислових, побутових вiдходiв та вторинної сировини, а також виробництва переробної промисловостi, що є сумiсними з вищезазначеними галузями», – зазначив Андрiй Найда.

Iндустрiальний парк Kalush Production має створити щонайменше 2,1 тис. нових робочих мiсць. Для цього iнвестори планують вкласти у його будiвництво 62 млн доларiв.

«Iнвестори вже розпочали процес викупу земельної дiлянки i ведуть напрацювання з Мiнiстерством економiки за допомогою «iндустрiальної нянi». Наступнi кроки – визначення керiвництва iндустрiального парку та безпосереднє залучення пiдприємств», – сказав Андрiй Найда.

Додамо, що Калуш зареєстрував вже кiлька iндустрiальних паркiв. Один з них – Kalush Industrial HUB – увiйшов у ТОП-10 дiючих iндустрiальних паркiв України за версiєю Forbes.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid