Буллінг в школі: на Калущині семикласники познущалися із шестикласника

09.03.2024 22:02   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

В Єдиному державному реєстрi судових рiшень оприлюднили постанову Калуського мiськрайонного суду вiд 5 березня за результатами розгляду матерiалiв вiд Калуського районного вiддiлу полiцiї про притягнення до вiдповiдальностi батька одного з учнiв Боднарiвського лiцею за частиною 1 статтi 184 Кодексу про адмiнiстративнi правопорушення – невиконання батьками обов'язкiв щодо виховання дiтей.

Про це пише Фiртка з посиланням на Вiкна.

Як встановив суд, малолiтнiй син чоловiка 26 сiчня 2024 року вчинив дрiбне хулiганство, а саме в класi Боднарiвського лiцею образливо чiплявся до учня 6 класу, примушував його знiмати його спiдню бiлизну, а згодом вiдео, яке зняли його товаришi, поширив в групi «Вайбер» з метою насмiхання. Заяву у полiцiю подала мати шестикласника.

У судове засiдання батько не з'явився та про причини неявки суд не повiдомив.

Як випливає з пояснень постраждалої дитини, старшокласники знущалися з нього:  кiлька разiв вдарили його по хребту, по головi, плювали на нього, а згодом на перервi його зловили, обступили та пiд страхом побоїв примушували роздягатися. Один з хулiганiв знiмав вiдео.

Суд постановив визнати чоловiка винуватим за ч. 1 ст. 184 КУпАП  та призначив покарання — 1700 гривень штрафу. Постанова може бути оскаржена до Iвано-Франкiвського апеляцiйного суду протягом десяти днiв з дня її винесення.

Призначене покарання є максимальним  за таке правопорушення. За ч. 1 ст. 184 КУпАП передбачене покарання у виглядi попередження та штраф вiд п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян (850-1700 гривень).

Матерi двох iнших хулiганiв у судi провину в неналежному виконаннi батькiвських обов’язкiв не визнали та заявили, що їхнi  сини образливо до шестикласника не чiплялися.  Однак їхню причетнiсть доводили матерiали справи. Тож суд визнав їх винними у адмiнiстративному правопорушеннi, але звiльнив вiд вiдповiдальностi, обмежившись усним зауваженням.

Мати четвертого семикласника також не визнала свою провину. Суд закрив справу щодо неї оскiльки  по вiдеозапису не було встановлено, що її син образливо чiплявся до шестикласника.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka