“Герой України, Дмитро Коцюбайло, назавжди в строю!”: рік тому ми втратили Да Вінчі

07.03.2024 20:19   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


7 березня 2023 року пiд Бахмутом загинув Герой України Дмитро Коцюбайло на позивний Да Вiнчi. Вiн – український вiйськовий лiдер, командир  батальйону “Вовки да Вiнчi”, легендарний “художник”.  Став в один ряд iз Симоном Петлюрою та Романом Шухевичем. Далi ми зiбрали матерiали про воїна, щоб вшанувати його пам’ять. 

Повiдомляє Iнформатор.

Дмитро народився на Франкiвщинi, в селi Заднiстрянське. Мрiяв стати художником, а став вiйськовим та командиром. Звiдси й такий позивний – “Да Вiнчi”. Радимо почитати матерiал-присвяту Да Вiнчi вiд “Iсторичної правди”. Найбiльше вразили такi рядки:

“Його перший запис у вiйськовому квитку – командир механiзованого батальона ЗСУ.”

Далi матерiал вiд ютуб-каналу “Ґрунт”, це 30 хвилинне iнтерв’ю Дмитра.

“Треба бути єдиним цiлим кулаком. Бо ще нiчого не закiнчилось, а можливо ще тiльки почалось“, – говорить вiн нам, i тепер маємо це сприймати, як повчання батька.

У кiнцi 2021 року Коцюбайло отримав звання Героя України. Це той унiкальний випадок, коли доброволець був нагороджений найвищою вiдзнакою за мужнiсть та вiдданiсть своїй справi.

Пiд час повномасштабного вторгнення журналiстам вдалось ще поспiлкуватись з Да Вiнчi, i сьогоднi цi кадри мають iсторичну цiннiсть.

Iнтерв’ю з Героєм вiд Bihus.Info, яке записувалось незадовго до загибелi Дмитра. Коли матерiал вже готували до публiкацiї, стало вiдомо про смерть Да Вiнчi. На жаль, тепер це посмертна присвята воїну.

Росiяни забрали в нас Да Вiнчi, проте залишився батальйон “Вовки Да Вiнчi” – це воїни, вихованi Героєм.

Радимо переглянути матерiал з каналу “Бомбардир”, бо це вiдео присвячене дню Да Вiнчi – 1 листопада. Саме цього дня у 2023 роцi йому мало виповнитись всього 28 рокiв.

У Дмитра залишилась наречена – Алiна Михайлова. Вона є офiцеркою ЗСУ, активiсткою та керiвницею медичної служби “Ульф”. Попри втрату коханого, Алiна знайшла в собi сили продовжувати їхню спiльну справу. Далi матерiал вiд Front18, де вона розповiдає про загибель Коцюбайла, ситуацiю на фронтi, свої зусилля, щоб жити далi, i “Пантеон Героїв”.

Поховали Да Вiнчi на Аскольдовiй могилi у Києвi, 10 березня. Тодi з Героєм прощалися тисячi українцiв як у столицi, так i у кожному куточку країни.

Втрата такого воїна, лiдера, добровольця та взiрця української вiйськової честi – це одна з найболючiших втрат незалежної України.

Дмитро Коцюбайло, Да Вінчі

Герою України Да Вiнчi – тричi слава! 

Слава! 

Слава! 

Слава! 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator