На Прикарпатті затримали перевізника, який займався переправкою ухилянтів за кордон

07.03.2024 09:22   Джерело: курс
Опубліковано : Франківський Новинар

Приватний перевізник налагодив канал виїзду ухилянтів за кордон. Правоохоронці виявили, що за допомогою правопорушника щонайменше 10 чоловіків незаконно виїхали за межі України.

Окрім цього, поліцейські спільно зі співробітниками СБУ в Івано-Франківській області задокументували факт вимагання організатором та його спільниками коштів у матері військовозобов’язаного. За процесуального керівництва Івано-Франківської обласої прокуратури обвинувальний акт скеровано до суду.

Поліцейські з’ясували, що підприємець, який займається міжнародними перевезеннями, вносив неправдиві дані в систему «Шлях» та реєстрував своїх «клієнтів» як водіїв автобусів. Завдяки цьому військовозобов’язані чоловіки могли безперешкодно виїхати за кордон. Коштувала така незаконна послуга 6 тисяч доларів США, повідомили у поліції.

Окрім цього, поліцейські задокументували факт вимагання організатором коштів у матері військовозобов’язаного. Разом із трьома спільниками – родичами зловмисник неодноразово телефонував та приїжджав додому до жінки, залякував її, погрожував фізичною розправою над сином, якщо вона не заплатить гроші.

Правоохоронці затримали організатора на гарячому, коли жінка передала підприємцю 6750 доларів США – це гроші, які незаконно вимагав підприємець з урахуванням надуманих ним же відсотків.

На Прикарпатті затримали перевізника, що вивозив ухилянтів на кордон | Курс

Під час обшуків в організатора та його спільників правоохоронці виявили та вилучили автомобілі, документацію транспортного підприємства, чорнові записи, мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Організатору слідчі оголосили про підозру за ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 332 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне переправлення осіб через державний кордон України та службове підроблення.

Крім того, йому та трьом спільникам ще оголошено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. А це вимагання з погрозою насильства, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

За вчинення цих злочинів на фігурантів може очікувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

У пресслужбі УСБУ в Івано-Франківській області повідомили, що для забезпечення конфіскації майна, передбаченої санкцією інкримінованої зловмисникам статті КК України, накладено арешт на майно фігурантів на суму більше 11 млн 500 грн:

  • приватний житловий будинок;
  • дві земельні ділянки;
  • 21 легковий та пасажирський автомобіль, в тому числі ті, що використовувалися для незаконного перевезення військовозобов’язаних через кордон.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: курс