Заступницю голови ВЛК на Прикарпатті викрили на корупції

04.03.2024 22:51   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

50-річна лікарка-отоларинголог, яка обіймала посаду заступниці голови ВЛК при Івано-Франківському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, використовуючи своє службове становище та зловживаючи впливом, вчинила корупційне правопорушення.

Слідчі з’ясували, що лікарка, зловживаючи службовим становищем, вплинула на членів ВЛК Івано-Франківського РТЦК, щоб внести в карту обстеження та медичного огляду 27-річного військовозобов’язаного чоловіка недостовірні дані, а відтак видати неправдивий висновок комісії про непридатність до військової служби, повідомили у поліції.

У Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону повідомили, що йдеться про сина заступниці голови ВЛК. За винагороду у розмірі 1000 доларів США медики видали висновок комісії про непридатність її 27-річного сина до військової служби з подальшим виключенням з військового обліку.

На підставі підроблених медичних документів призовника було виключено з військового обліку.

50-річній лікарці слідчі оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про зловживання впливом.

Наразі досудове розслідування триває. Слідчі з’ясовують причетність підозрюваної до інших аналогічних правопорушень, а також встановлюють стосунок інших членів ВЛК до протиправної діяльності з метою притягнення їх до відповідальності.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs