Полоненому бойовику з "днр" повідомили про підозру: втік з Франківська до Донецька і вступив до війська рф

03.03.2024 22:18   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Служба безпеки в Iвано-Франкiвськiй областi повiдомила про пiдозру полоненому бойовику т. зв. «днр», який намагався сховатися на окупованiй територiї Донеччини. Там його мобiлiзували на вiйну, пiсля чого чоловiк здався Збройним силам за програмою «Вєрнiсь живим».

За даними вiйськової контррозвiдки СБУ, в 2018 роцi уродженця Донецька помiстили пiд варту в Iвано-Франкiвську за пiдозрою в торгiвлi людьми, утриманнi мiсць розпусти i виготовленнi порнографiї.

Використавши передбачену законом можливiсть, фiгурант внiс заставу та вийшов зi слiдчого iзолятора. Пiсля цього вiн порушив умови запобiжного заходу i таємно виїхав на окуповану територiю Донецької областi.

У Донецьку зловмисник знову потрапив за ґрати за кримiнальнi злочини. У вереснi 2022 року вiн звернувся iз заявою до керiвництва СIЗО про бажання воювати в «армiї днр».

У Франківську судитимуть бойовика, який втік у "ДНР" від вироку та опісля  здався ЗСУ — Cуспільне Новини

Зловмисника мобiлiзували до 11 окремого полку «народної мiлiцiї днр» на посаду гранатометника 1 взводу 8 роти 3 мотострiлкового батальйону з вiйськовим званням «рядовий» та позивним «Дерево».

Пiсля приєднання «армiї днр» до складу збройних сил рф це формування увiйшло до т. зв. «114 окремої мотострiлецької єнакiєвсько-дунайської бригади» сухопутних вiйськ росiйської федерацiї.

Бойовик воював пiд Авдiївкою в районi населених пунктiв Первомайське, Верхньоторецьке, Новоселiвка та Красногорiвка.

Для порятунку свого життя вiн прийняв рiшення здатися в полон за програмою «Вєрнiсь живим» та здався вiйськовослужбовцям Збройних Сил України в районi Красногорiвки.

Слiдчi СБУ повiдомили бойовику про пiдозру за чотирма статтями Кримiнального кодексу України:

  •  ст. 111 – державна зрада;
  •  ст. 111-1 – колаборацiйна дiяльнiсть;
  •  ст. 258-3 – участь у терористичнiй органiзацiї;
  •  ст. 260 – участь у не передбачених законом збройних формуваннях.

Замiсть вироку суду в 5 рокiв тюрми за злочини, пов’язанi з торгiвлею людьми, на фiгуранта очiкує 15 рокiв або довiчне позбавлення волi, з конфiскацiєю майна.

Розслiдування проводить СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi за процесуального керiвництва Iвано-Франкiвської обласної прокуратури.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs