Схему з видачі фіктивних довідок про непридатність до служби викрили у ТЦК на Прикарпатті

02.03.2024 20:10   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Прикарпатськi правоохоронцi викрили заступницю голови ВЛК на зловживаннi впливом: чергову корупцiйну схему з видачi фiктивних висновкiв про непридатнiсть до вiйськової служби - лiквiдовано.

Про це iнформує полiцiя Iвано-Франкiвської областi, передає Фiртка.

Так, 50-рiчна лiкарка – отоларинголог, яка обiймала посаду заступницi голови ВЛК при Iвано-Франкiвському районному територiальному центрi комплектування та соцiальної пiдтримки, використовуючи своє службове становище та зловживаючи впливом, вчинила корупцiйне правопорушення.

На протиправнiй дiяльностi мешканку Тисменицi викрили слiдчi Слiдчого управлiння ГУНП в Iвано-Франкiвськiй областi та спiвробiтники Управлiння стратегiчних розслiдувань ДСР НПУ.

Жiнцi уже оголосили пiдозру. Процесуальне керiвництво у справi здiйснює спецiалiзована прокуратура у сферi оборони Захiдного регiону.

Слiдчi з’ясували, що лiкарка, зловживаючи службовим становищем, вплинула на членiв ВЛК Iвано-Франкiвського РТЦК, щоб внести в карту обстеження та медичного огляду 27-рiчного вiйськовозобов’язаного чоловiка невiрогiднi данi, а вiдтак видати неправдивий висновок комiсiї про непридатнiсть до вiйськової служби.

На пiдставi пiдроблених медичних документiв призовника було виключено з вiйськового облiку.

Так, 50-рiчнiй лiкарцi слiдчi оголосили пiдозру у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369-2 Кримiнального кодексу України. Йдеться про зловживання впливом.

Наразi досудове розслiдування триває. Слiдчi з’ясовують причетнiсть пiдозрюваної до iнших аналогiчних правопорушень, а також встановлюють вiдношення iнших членiв ВЛК до протиправної дiяльностi з метою притягнення їх до вiдповiдальностi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka