В Івано-Франківську визначили найкращих спортсменів та тренерів за підсумками 2023 року

29.02.2024 19:52   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Такi пiдсумки пiдбивають щороку. Вiдтак, визначають найкращих спортсменiв та тренерiв. Про це розповiв директор Департаменту молодiжної полiтики та спорту Вiталiй Матешко пiд час брифiнгу 26 лютого.

Як наголосив посадовець, минулого року 30 спортсменiв успiшно виступали з рiзних видiв спорту на змаганнях мiжнародного та Всеукраїнському рiвнi. Вiдповiдно 11 особистих тренерiв отримали вiдзнаки Департаменту й кошти, якi були передбаченi мiською радою у бюджетi. 

"Є багато спортсменiв, якi щороку здобувають медалi на чемпiонатi свiту i Європи, зокрема,  це представники єдиноборств, якi успiшно виступають. Також успiшно виступають представники iнтелектуальних видiв спорту - це шашки на чемпiонатi свiту i Європи. Та час вiд часу успiшно виступають спортсмени з Олiмпiйських видiв спорту - це веслування на байдарках i каное, легка атлетика, бокс та вiльна боротьба. Також за пiдсумками виступiв у 2023 роцi хочемо вiдзначити окремих спортсменiв, якi здобували медалi на чемпiонатi свiту та Європи. Деякi з них один сезон двiчi виступали й були медалiстами. Вiдповiдно у мiськiй радi передбачена одноразова фiнансова премiя за такi нагороди, що стимулює наших спортсменiв. Таким чином 15 спортсменiв нашої мiської територiальної громади були медалiстами чемпiонату свiту та Європи у 2023 роцi", - каже Вiталiй Матешко. 

Посадовець додає, за iнiцiативи очiльника мiста в цьому роцi визначено 25 визначних фахiвцiв у галузi фiзичної культури та спорту, яким iз сiчня щомiсяця буде виплачуватися фiнансова допомога в розмiрi прожиткового мiнiмуму для непрацездатних осiб.

"Оскiльки всi цi особи забагато рокiв долучилися до розвитку нашої галузi в рiзний спосiб. З-помiж цих осiб є звичайно заслуженi працiвники фiзичної культури й спорту України, заслуженi тренери з рiзних видiв спорту, вiдомi спортсмени з минулого, зокрема, славнозвiсний франкiвський "Спартак" футболiсти серед списку їх 9 осiб, якi успiшно свого часу представляли наше мiсто. Хочу зазначити, що маємо одну спортсменку, яка виборола лiцензiю на лiтньо Олiмпiйськi iгри. Це наша гiмнастка Анна Лащевська. Дiвчинка вiком 15 рокiв, майстер спорту України зi спортивної гiмнастики. Вона зараз готується на 33-тi лiтнi Олiмпiйськi iгри в Парижi", - резюмує Матешко.

Як зазначає Матешко, щороку визначають стипендiатiв.

"Щороку маємо 20 спортсменiв з Олiмпiйських видiв спорту, 5 внутрiшньо перемiщених осiб, якi утримують щомiсячну стипендiю за успiшнi виступи торiк. Також 10 спортсменiв з не Олiмпiйських видiв спорту отримуватимуть стипендiї i один спортсмен з числа внутрiшньо перемiщених осiб. Загалом це добра практика. Тому що в багатьох мiстах є така стипендiя, вони стимулюють наших спортсменiв до того, щоб вони наполегливо тренувалися й успiшно виступали у спортивному сезонi. Щороку на День фiзичної культури й спорту визначають фахiвцiв галузi фiзичної культури та спорту", - пiдкреслив Вiталiй Матешко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka