Вони віддали життя за Україну: ще троє військовослужбовців з Івано-Франківської громади загинули на війні

29.02.2024 10:37   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Івано-Франківська громада продовжує зазнавати втрат — у боях за Україну полягли троє захисників.

У громаді 26 лютого віддали останню шану загиблому військовослужбовцю, старшому матросу Миколі Гнипу.

28 лютого, прощаються із полеглими захисниками Ігорем Куцою та Іваном Семерином.

Сумні звістки повідомило комунальне підприємство "Міська ритуальна служба", пише Фіртка.

Миколу Гнипа поховали на Алеї Героїв у селі Чукалівка. Боєць загинув 21 лютого 2024 року у селі Чорнобаївка Херсонської області внаслідок ракетного обстрілу.

Ігоря Куцу поховали 28 лютого в меморіальному комплексі "Дем'янів Лаз". Захисник загинув 24 лютого 2024 року на Донеччині.

Молодшого сержанта Івана Семерина поховають на Алеї Героїв у селі Чукалівка 29 лютого. 22-річний боєць загинув 21 лютого 2024 року.

Станом на 28 лютого 2024 року, захищаючи Україну від російського окупанта, загинули понад 400 військовослужбовців з Івано-Франківської громади.

Щоб вшанувати пам’ять загиблих, героям та героїням відкривають анотаційні дошки. Зокрема, найчастіше такі дошки ставлять у школах, оскільки це своєю чергою виховує та нагадує дітям їхню історію.

«Вкрай важливо увіковічити пам’ять про героїв також за допомогою таких дощок, у книжках, відкритих уроках та відповідних матеріалах. Звісно, нам хотілось би, щоб цих дощок не було, щоб всі повернулися живі та здорові. Але маємо увіковічнити цю пам’ять для громади, насамперед. Для рідних є могила. Тому ми цю роботу здійснюємо. Вона непроста, але дуже важлива», — зазначав очільник міста.

Окрім того, у громаді вирішили, що на виготовлення пам'ятників полеглим воїнам виділятимуть 60 тисяч гривень. Кошти даватимуть родинам загиблих воїнів з Івано-Франківської громади та тим, хто похований на її території.

З рідними полеглих героїв погодили, що пам'ятники будуть з граніту, однаковими за формою. Кожна родина зможе вирішити індивідуально, який зробити надпис.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka