На Івано-Франківщині відбувся благодійний проєкт "Жити без тебе" - вшанували пам'ять Героїв

26.02.2024 19:05   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Майже 50 сімей зібралися в Тлумачі, аби вшанувати пам'ять Героїв. Тут відбувся благодійний проєкт «Жити без тебе». Дружини та діти Героїв мали змогу поспілкуватись та поділитись своїм болем, а також посадити саджанець, аби в майбутньому висадити справжній зелений гай. Благодійний проєкт відбувся за підтримки ГУНП в Івано-Франківській області.

Про це інформує поліція Івано-Франківської області.

В актовій залі Тлумацького будинку культури зібралися дружини, батьки та діти загиблих Героїв. Військових та правоохоронців, які віддали у війні найцінніше - життя, вшанували хвилиною мовчання. В залі - і Наталія Розвадовська з маленькою донечкою Даринкою. Вона - дружина загиблого оперуповноваженого Володимира Розвадовського. Поліцейський добровольцем пішов на війну. Загинув у Сумській області, влітку 2022 року.

"Отримали ми звістку з обіду 10 червня. Ми з дитиною збиралися гуляти, постукали у двері, я побачила, що це співробітники, їх було багато. Я перше не зрозуміла, що сталося, тому, що ми з самого ранку переписувались, він скинув свою фотографію, хоч він себе і не любив фотографувати, лише з дочкою. Написав, що ввечері передзвонить. Я ще написала бережи себе. І тут пройшло пару годин, сповістили, хоча я не вірила, я казала перевірте ще раз і ще раз. А вони сказали, що це точно" - пригадує Наталія Розвадовська.

Під час заходу співробітники ювенальної превенції роздали діткам загиблих Героїв подарунки та кожному приділили увагу.

Родини Героїв посадили саджанець молодого дубка в невеликий горщик. Та на місяць забрали їх додому, щоб доглядати. А невдовзі їх висадять на галявину.

"Нас не буде, але дерево буде рости. Це буде пам'ять про наших загиблих Героїв. Наша мета – щоб люди бачили, як це необхідно. Замість того, щоб батьки тужили, вони будуть доглядати, садити дерева та квіти", - розповідає ініціаторка проєкту «Жити без тебе» Мар’яна Яремчук.

Такі заходи відбудуться в кожному районі області, додають організатори.

"Поліція Прикарпаття віддає шану кожному Герою, що поліг в бою за незалежність та територіальну цілісність України", - йдеться у дописі.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka