Виставку художниці з Івано-Франківська відкриють у Тернополі

22.02.2024 18:30   Джерело: tenews
Опубліковано : Франківський Новинар

У Тернопiльському обласному художньому музеї 1 березня вiдбудеться презентацiя виставки живопису художницi з Iвано-Франкiвська Марти Пiтчук. Експозицiя має назву «Мотанка». Вiдкриють її о 12 годинi.

«Авторка детально вивчає спадщину предкiв. Головним лейтмотивом її творчостi є лялька мотанка. Це український оберiг та символ, у якому є елементи народного строю та вишивки», - розповiли органiзатори.

Марта Пiтчук народилася в Iвано-Франкiвську 1993 року. Закiнчила Косiвський iнститут прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ i Українську академiю друкарства у Львовi. Упродовж 5 рокiв створює серiю живописних картин на етно-тематику «Мотанка». ЇЇ роботи створенi на темному фонi, щоб якомога краще передати глибину, створити вiдчуття iнтимностi. На картинах зображенi давно забутi елементи українського строю. Авторка опрацьовує кожен етнiчний регiон, показуючи у ньому щось особливе.  Твори Марти Пiтчук зберiгаються у приватних колекцiях Англiї, Нiмеччини, Чехiї, Iталiї, Аргентини, США та Канади.

  виставка,  Марта Пітчук

 виставка,  Марта Пітчук

 виставка,  Марта Пітчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: tenews