У прикарпатському заказнику «Чорний ліс» незаконно вирубали дерев на 4 млн грн

20.02.2024 10:11   Джерело: ЗахідНет
Опубліковано : Франківський Новинар

Працiвники Держекоiнспекцiї виявили на територiї зоологiчного заказника «Чорний лiс» незаконну вирубку дерев. За пiдрахунками iнспекторiв природi завдано збиткiв на понад 4 млн гривень.

Як повiдомила Державна екологiчна iнспекцiя Карпатського округу 19 лютого, у «Чорному лiсi» вирубали майже чотири десятки дерев рiзних порiд.

«Пiд час посилення заходiв спрямованих на запобiгання та виявлення порушень вимог природоохоронного законодавства, на територiї загально-зоологiчного заказника “Чорний лiс” Iвано-Франкiвської областi виявлено незаконну порубку 36 тридцяти шести сироростучих та сухостiйних дерев породи бука, граба та ялини, що є порушенням статей 25, 26, 60 Закону України «Про природно-заповiдний фонд», – iнформують в екоiнспекцiї.

За пiдрахунками державних iнспекторiв внаслiдок вирубки дерев «Чорному лiсi» навколишньому природному середовищу завдано збиткiв на 4 млн 191 тис. грн. Справу передали правоохоронцям.

У прикарпатському заказнику «Чорний ліс»  незаконно вирубали дерев на 4 млн грн

 Фото: Держекоінспекція


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ЗахідНет