Не дайте вашим дітям втрапити у халепу – росіяни вербують їх через соцмережі

11.02.2024 12:09   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Не дайте вашим дітям втрапити у халепу, адже росіяни вербують їх через месенджери та соцмережі. Відповідальність буде не віртуальною, а реальною.

У Київській області затримали чотирьох неповнолітніх жителів Борисполя, які підпалили релейну шафу, відповідальну за роботу світлофора на залізничних коліях.

Хлопцям загрожує до десяти років тюрми.

Юнаки отримали замовлення від невідомого через месенджер Telegram і джерела в СБУ кажуть, що, найбільш імовірно, дітей втягують у злочини російські спецслужби.

«За грошову винагороду хлопці здійснили чотири підпали на залізничному перегоні Баришівка-Бориспіль, завдавши «Укрзалізниці» збитків, сума яких встановлюється», – повідомляє Національна поліція.

Неповнолітніх помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Їм повідомили про підозру в злочинах, які караються позбавленням волі на строк до 10 років. Це умисне знищення майна шляхом підпалу, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та пошкодженні шляхів сполучення.

Джерела в СБУ повідомляють, що використовуючи дітей, росіяни проводять диверсії на важливих для економіки та оборони України об’єктах, аби підірвати нашу здатність протидіяти ворогу.

Батьків просять бути уважними та контролювати, чим займаються юнаки, особливо, – у віці 16-18 років.

Спроба підзаробити в Telegram може обернутися обвинуваченням у диверсії чи виконанні завдань іноземних спецслужб. А в умовах воєнного стану це загрожує позбавленням волі на строк від 15 років до довічного!

Закон карає не лише за вчинення злочину на завдання іноземної сторони, а за саму згоду зрадити Батьківщину.

Уникнути покарання в цьому випадку можна, лише якщо особа погодилася, але не стала вчиняти злочин і повідомила правоохоронців про зв’язок з ворожою стороною.

Пояснюйте дітям про небезпеку незнайомців в соцмережах і легкі «заробітки». Telegram контролюють росіяни й, крім приємного спілкування і веселих розваг, там можна натрапити на продавців наркотиків, власників порностудій, шахраїв та відвертих ворогів, які зламають життя і дітям, і їхнім батькам.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews