Реабілітація військовослужбовців на Івано-Франківщині: цьогоріч посилили співпрацю з міжнародними організаціями

09.02.2024 13:28   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Вiйськовослужбовцi, якi повертаються iз зони бойових дiй, потребують реабiлiтацiї: як фiзичної, так i ментальної чи психiчної. Свого часу Iвано-Франкiвська область розпочала розвивати реабiлiтацiю з нуля i на сьогоднi є однiєю з кращих областей, хто надає якiснi медичнi послуги.

Про це пiд час етеру програми "Новий погляд" розповiла Свiтлана Онищук, очiльниця областi, передає Фiртка.

"У нас вiдкритий, законтрактований Службою нацiонального здоров'я України, 21 медичний заклад, який надає реабiлiтацiйнi послуги. Вони сьогоднi дуже затребуванi. У цьому сегментi потрiбно працювати й надалi", - розповiдає Онищук.

За словами посадовицi, розвивати реабiлiтацiйнi заклади Iвано-Франкiвщинi допомагають iноземнi донори та благодiйнi органiзацiї.

"За 2023 рiк ми рекордно посилили спiвпрацю з мiжнародними органiзацiями: для сфери охорони здоров'я, для сфери соцiального захисту, для пiдсилення наших освiтянських закладiв. Тiльки для 23 iнклюзивних центрiв ми передали повнiстю комплексне обладнання для дiточок i їхнього навчання, а це дуже важливо", - додає очiльниця ОВА.

Голова ОВА також розповiла, що в кiнцi 2023 року нарештi депутати обласної ради проголосували та затвердили програму для агенцiї регiонального розвитку.

"Це важливо, бо такi агенцiї регiонального розвитку працюють в iнших областях i вони дуже добре працюють з мiжнародними органiзацiями. Це своєю чергою також є ще однiєю можливiстю залучення коштiв в область. Нам цi кошти потрiбнi, потрiбнi iнвестицiї, бо область повинна бути економiчно сильною, працювати та розвиватися", - зазначила Свiтлана Онищук.

Посилили співпрацю з міжнародними організаціями: що відомо про реабілітацію  військовослужбовців на Івано-Франківщині

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka