Правоохоронці з'ясовують, хто надсилає повідомлення про замінування в Івано-Франківську

07.02.2024 14:19   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Крайнi два мiсяцi в Iвано-Франкiвську ледь не щодня "мiнують" лiцеї. Тому у деяких школах батькiвськi колективи ухвалили рiшення перейти на навчання у онлайн форматi. Хто надсилає повiдомлення про замiнування, полiцiянти з'ясовують.

Там додають: не реагувати на звернення про мiнування правоохоронцi не можуть, пише Фiртка.

Так, пiсля отримання повiдомлення про нiбито замiнування, до навчальних закладiв одразу виїжджають вибухотехнiчнi служби, кiнологи та слiдчо-оперативна група. Примiщення ретельно перевiряють.

За всiма фактами проводять досудовi розслiдування за ч. 1 ст. 259 ККУ (передбачає завiдомо неправдиве повiдомлення про пiдготовку вибуху, пiдпалу або iнших дiй, якi загрожують загибеллю людей чи iншими тяжкими наслiдками, — карається позбавленням волi на строк вiд двох до шести рокiв).

Крiм того,  вiдповiдальнiсть за подiбний злочин передбачена ч. 1 ст. 258 ККУ. Цей злочин карається позбавленням волi на строк вiд п'яти до десяти рокiв з конфiскацiєю майна. За повторний такий вчинок людинi загрожує вiд семи до дванадцяти рокiв ув'язнення з конфiскацiєю майна.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka