У боях за Україну під час штурму позицій окупантів загинув військовослужбовець з Франківщини Іван Новіцький

05.02.2024 22:10   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

У боях за Україну пiд час штурму позицiй росiйських окупантiв загинув вiйськовослужбовець з Iвано-Франкiвщини Iван Новiцький.

Сумну звiстку повiдомили на сторiнцi Рогатинської громади.

Iван Новiцький народився 20 червня 1979 року в селi Юнашкiв Бурштинської громади.

"Закiнчив школу, вчився на механiка в Рогатинському аграрному коледжi. Пройшов вiйськову строкову службу. До повномасштабного росiйського вторгнення в Україну працював на мiсцевих пiдприємствах та разом iз дружиною був на заробiтках у Польщi. Подружжя виховувало трьох синiв Степана, Iгоря та наймолодшого Володимира. Батько дуже любив їх, пiдтримував, старався дати гiдне майбутнє. Тому важко працював спершу в рiднiй громадi, потiм — за кордоном", — йдеться у повiдомленнi.

Чоловiка мобiлiзували 11 березня 2022 року. Боєць служив стрiльцем-кулеметником.

"В Iвана й думки не було, щоб уникнути служби. Вiн завжди був завзятим. Казав, що хтось мусить тримати зброю, щоб вiйна не перекинулася далi. До того ж на фронтi був син Iгор, тому Iван постiйно говорив: "Не може таке бути, що я тут залишуся, а дитина буде там стояти", — подiлилась дружина полеглого захисника Надiя Новiцька.

У листопадi 2023 року Iван Новiцький востаннє вiдвiдав свiй дiм у Клiщiвнi. Вiдтак воїна у складi штурмового пiдроздiлу спрямували на Бахмутський напрямок для виконання бойових завдань. Складним виявився цей час на фронтi для захисника — контузiя, лiкування у госпiталi.

Увечерi 24 сiчня 2024 року Надiя спiлкувалася з чоловiком востаннє. У розмовi вiн повiдомив, що його пiдроздiл йде на штурм. Попросив дружину не хвилюватися, бо буде без зв'язку два-три днi. З бойової позицiї вiн не повернувся.

"Кiлька днiв родина намагалася отримати хоча б якусь звiстку, та у вiдповiдь — лише невiдомiсть. I тiльки 4 лютого близьким повiдомили, що групi евакуацiї вдалося забрати з поля бою тiло героя", — зазначили на сторiнцi громади.

Захисник загинув 25 сiчня 2024 року пiд Клiщiївкою Бахмутського району. 

Прощання з воїном вiдбудеться у вiвторок, 6 лютого. Об 11:00 годинi кортеж зi загиблим українським захисником прибуде до Рогатинської громади. На головнiй площi мiста Рогатина вiдбудеться поминальна панахида.

Церемонiя поховання розпочнеться у середу, 7 лютого.

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka