Виманювали гроші через соцмережі: суд обрав запобіжний захід шахраям Івано-Франківська

05.02.2024 20:03   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Троє уродженцiв Запорiзької областi ошукали понад десяток потерпiлих на майже пiв сотнi тисяч гривень. Фiгуранти зламували сторiнки користувачiв соцмереж i з них розсилали неправдивi повiдомлення з проханням переказати грошi на банкiвську картку.

КУРС писав, що троє жителiв Запорiзької областi, двоє чоловiкiв – 1996 р-н. та жiнка – 2003 р. н., переїхали до Iвано-Франкiвська, де розробили шахрайську схему iз заволодiння грошима громадян.

В перiод 2023-2024 рокiв шахраї зламували сторiнки користувачiв соцмереж i з них розсилали повiдомлення з проханням позичити кошти. Пiд видуманим приводом аферисти просили про термiновий переказ на банкiвську картку.

У такий спосiб зловмисники ошукали понад десяток потерпiлих на майже пiв сотнi тисяч гривень.

Суд обрав запобіжний захід шахраям, що виманювали гроші через соцмережі |  Курс

Правоохоронцi провели ряд обшукiв за мiсцями проживання групи в Iвано-Франкiвську та Запорiжжi. За результатами вилучено банкiвськi картки, мобiльнi телефони, ноутбуки, планшети, SIM-картки, комп’ютерну технiку, грошовi кошти, банкiвськi договори та «чорновi» записи.

Фiгурантам слiдчi повiдомили про пiдозру за вчинення кримiнального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримiнального кодексу України. Йдеться про шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцiй з використанням електронно-обчислювальної технiки.

Пiдозрюваним суд обрав запобiжнi заходи у виглядi тримання пiд вартою та цiлодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю.

За скоєне їм може загрожувати позбавлення волi на строк вiд трьох до восьми рокiв.

Наразi тривають слiдчi дiї з встановлення причетностi пiдозрюваних до вчинення аналогiчних злочинiв, їхнiх можливих спiльникiв та кiлькостi потерпiлих.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs