Афера "Допомога від ООН": обдурили прикарпатку на понад 50 тисяч гривень

02.02.2024 16:47   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

У соцмережах шахраї пiд виглядом рiзних мiжнародних органiзацiй поширюють фейковi оголошення про оформлення так званої грошової допомоги.

Про це повiдомляє полiцiя Iвано-Франкiвської областi, передає Фiртка.

За допомогою до снятинських полiцiянтiв звернулась 59-рiчна мешканка Снятина. Заявниця в однiй iз соцiальних мереж натрапила на допис про допомогу населенню вiд ООН.

Жiнка перейшла за посиланням, де надала пароль вiд банкiвського додатка. Невдовзi з її банкiвської картки зникли майже чотири тисячi гривень.

Пiсля зняття коштiв на мобiльний телефон надiйшов дзвiнок вiд нiбито працiвника банку, який повiдомив про несанкцiоноване зняття її коштiв з карти.

Аферист надiслав посилання, де заявниця вказала номер кредитної картки. Вiдтак з кредитного рахунку шахрай списав ще 50 000 гривень.

Полiцiя нагадує прикарпатцям як не стати жертвою шахраїв:

  • iнформацiя про державнi виплати, порядок їх отримання є лише на офiцiйних сайтах.- ретельно вiдстежуйте за якими посиланнями переходите.
  • перевiряйте iнформацiю в офiцiйних джерелах.
  • не поспiшайте надавати будь-якi данi платiжних карток, якщо ви не впевненi, що спiлкуєтесь з представником органiзацiї.
  • звернiться до ЦНАПу, до державної установи, проконсультуйтеся перед тим, як переходити за такими невiдомими посиланнями.

"Про будь-якi спроби шахрайства повiдомляйте у кiберполiцiю за номером 0800 50 51 70 або на лiнiю «102»," - нагадують полiцейськi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka