Заступника директора та касира нацпарку на Прикарпатті підозрюють у привласненні бюджетних коштів

01.02.2024 16:13   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Про пiдозру повiдомили заступнику директора та облiковцю з реєстрацiї бухгалтерських вiдомостей нацiонального природного парку. Про це iнформують на сторiнцi спецiалiзованої прокуратури у сферi оборони Захiдного регiону.

Їм повiдомили пiдозру за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинений за попередньою змовою групою осiб (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слiдства, упродовж серпня-жовтня 2023 року посадовець, змовившись iз касиром, привласнювали кошти, якi сплачували туристи за вiдвiдування еколого-пiзнавальної стежки в межах заповiдної зони нацiонального парку в Карпатах.

Встановили, що пiдозрюванi присвоїли понад 670 тисяч гривень, якi повиннi були надiйти до мiсцевого бюджету як туристичний збiр.

Наразi вирiшується питання про обрання для вказаних осiб мiри запобiжного заходу, а також перевiряється причетнiсть до вчиненого iнших осiб.

Довiдково: санкцiя статтi передбачає вiд 5 до 8 рокiв ув’язнення з трирiчним позбавленням права обiймати певнi посади чи займатися певною дiяльнiстю.

Примiтка: вiдповiдно до ст. 62 Конституцiї України особа вважається невинуватою у вчиненнi злочину i не може бути пiддана кримiнальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку i встановлено обвинувальним вироком суду.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka