Депутатів та держслужбовцiв пропонують відправляти на військові навчання

28.01.2024 10:49   Джерело: golos
Опубліковано : Франківський Новинар

Влаштувати вiйськовi навчання для усiх держслужбовцiв та народних депутатiв запропонував голова фракцiї "Слуга народу" у Верховнiй Радi Давид Арахамiя. Нардеп зазначив, що вони мають проходити їх на загальних умовах з iншими українцями, однак для депутатiв це не буде навчання full-time, пише видання LB.ua.

Зi слiв парламентаря, це може мотивувати українцiв не боятися мобiлiзацiї та проходити навчання.

 «Потрiбно розʼяснити українцям, як саме вiдбувається мобiлiзацiя, оскiльки багато хто думає, що пiсля отримання повiстки i проходження ВЛК вiдразу вiдправляють в "учебку", де не має достатнього навчання, в потiм – на фронт», - пiдкреслив Арахамiя.

Саме для цього голова фракцiї "Слуга народу" запропонував проходити посадовцям навчання у вiйськових навчальних центрах разом iз iншими українцями. За його словами, для парламентарiв навчання вiдбуватиметься у частковому режимi.

"Я не маю на увазi, що ми будемо замiсть сесiї в учебцi. Це буде парт-тайм", – сказав вiн.

До слова, ранiше народний депутат України Михайло Цимбалюк заявив, що чиннi депутати мають пiдлягати мобiлiзацiї.

Вiн зауважив, що необхiдно виробити норму, як зберегти Верховну Раду чинною. За його словами, РФ зацiкавлена в тому, щоб український парламент став недiєздатним i не мiг ухвалювати закони, продовжувати воєнний стан та мобiлiзацiю. Цимбалюк додав, що для цього потрiбно 300 нардепiв.

Крiм того, депутат Верховної Ради України вiд партiї "Голос" Iнна Совсун висловилася на пiдтримку мобiлiзацiї жiнок, оскiльки в конституцiї не прописано, що захищати державу мають тiльки чоловiки. Проте йдеться про службу не безпосередньо на фронтi, а й у тилу.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: golos