На Тернопільщині запрацює Рада внутрішньо переміщених осіб

27.01.2024 13:48   Джерело: ukrinform
Опубліковано : Франківський Новинар

У семи областях України запрацюють Ради внутрiшньо перемiщених осiб (ВПО), якi долучаться до розвитку громад. Про це в Iвано-Франкiвську представникам ЗМI перед вiдкриттям форуму з питань ВПО повiдомив керiвник БФ «Рокада» Олександр Малюхов, передає кореспондент Укрiнформу.

– Ми починали роботу зi спiльнотами ВПО в мiсцях їх тимчасового поселення. I це була певна можливiсть долучатись цим мешканцям до ухвалення рiшень. Це переросло у створення Рад ВПО, якi на рiвнi громад могли б долучатись i створювати певну платформу для дiалогу мiж мiсцевою владою i мешканцями, якi проживають в громадi, i тих, якi приїхали, щоб доносити свої проблеми, потреби. У такий спосiб ми закладаємо важливий аспект розвитку громад. Наразi триває процес створення Рад ВПО. До нас долучається зараз Рiвненська область. Вiдтак, наша географiя – це Волинська, Рiвненська, Львiвська, Тернопiльська, Чернiвецька, Хмельницька та Iвано-Франкiвська областi», – зазначив Олександр Малюхов.

За його словами, для багатьох учасникiв Ради ВПО попередньо провели вiдповiдне навчання. На своїх засiданнях Ради ВПО розглядають наболiлi питання i пропонують їх вирiшення вже на рiвнi громад. Нинi, додав Малюхов, у переселенцiв найбiльш проблемними залишаються питання отримання житла та працевлаштування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ukrinform