Франківський Новинар

Франківський Новинар

журналіст, блогер, політолог

Наявний міст на Пасічну обмежено придатний - може експлуатуватися, але без перевантажень

24.01.2024 09:42   Джерело: firtka
Автор : Франківський Новинар

Цьогорiч з мiського бюджету на будiвництво нового моста на Пасiчну спрямують 240 мiльйонiв гривень. Його необхiднiсть зумовлена тим, що наявний мiст обмежено придатний.

Про це свiдчить обстеження моста, яке провели у 2020 роцi. Сьогоднi цей об'єкт може експлуатуватися, але без перевантажень.

Про це пiд час брифiнгу 22 сiчня розповiв заступник мiського голови, директор департаменту iнфраструктури, житлової та комунальної полiтики Михайло Смушак.

«У цьому контекстi мiський голова звертався до ТЦК та СП, до обласної вiйськової адмiнiстрацiї, щоб не ставити блокпост пiсля моста, аби не виникало накопичення транспорту на самому мостi. Ми сподiваємося, що до цiєї вимоги дослухаються i ми не будемо його перенавантажувати. Бо ми розумiємо, якщо стоять легковi авто, фури та тролейбуси, то навантаження йде чимале», — наголошує посадовець.

Крiм того, заступник мiського голови зазначив, що через частi снiгопади цього року комунальники бiльше десятка разiв засипали ями на старому мостi. Наразi працiвники комунального пiдприємства "Мунiципальна дорожня компанiя" роблять холодну забивку асфальту.

"Ми повиннi розумiти, що холодний асфальт — це як тимчасова пломба з гiпсу в зубi. Вона є тимчасовою до того моменту, поки не буде можливостi зробити дорогу гарячим асфальтом. На мiсцi триває робота", — уточнює Смушак.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka