Фінансуванян знову не вистачить: цього року міст у Франківську не добудують

22.01.2024 20:34   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Управлiння капiтального будiвництва Iвано-Франкiвської мiської ради невдовзi оголосить тендер на будiвництво другої черги моста через Бистрицю Солотвинську, а саме пiд’їзної дороги з вулицi Хiмiкiв.

Про це на брифiнгу розповiв начальник УКБ Роман Галiпчак. Цього року у бюджетi Iвано-Франкiвської громади на будiвництво моста заклали 240 млн грн. Проте, за словами Галiпчака, цих коштiв не вистачить.

“Важко зараз щось прогнозувати. У нас були амбiтнi плани завершити його до кiнця 2022 року, оскiльки включили його у програму “Велике будiвництво” Президента України. Але, на жаль, цього не сталося. 200 мiльйонiв нам не вистачить, щоб завершити повнiстю цей об’єкт”, – нарiкає Галiпчак.

За його словами, сам мiст готовий на 75% (третя черга), роботи зi спорудження розв’язки виконанi приблизно на 50% (перша черга), а роботи з будiвництва пiд’їзної дороги ще не починалися (друга черга).

Галiпчак каже, що продовжуються роботи з будiвництва розв’язки – влаштованi всi фундаменти пiд опори, встановленi опори з’їзду-роз’їзду, влаштованi металевi конструкцiї, виконуються роботи по пiдпiрних стiнках.

Вiн нагадав, що минулого року УКБ замовило роботи з коригування проєкту будiвництва моста. Мiському бюджету це обiйшлося у 571 621 грн.

Галiпчак нарiкає, що подорожчали матерiали, i вiдзначає, що добудова моста залишається одним з прiоритетiв на 2024 рiк. Наразi УКБ готується оголосити тендер на будiвництво пiд’їзної дороги з вулицi Хiмiкiв.

“Ми зробили проєктно-кошторисну документацiю, пройшли експертизу i змушенi оголошувати зараз тендер, укладати договiр з переможцем i починати реалiзовувати проєкт з боку вулицi Хiмiкiв”, – каже Роман Галiпчак.

КУРС писав, що минулого року УКБ розiрвало договiр на будiвництво самого моста. За словами Галiпчака, там залишилося “512 тонн металу насунути до останньої опори до розв’язки”.

“Пiсля того гiдроiзоляцiя, асфальтування, освiтлення – i завершувати цей об’єкт будемо”, – каже Галiпчак.

Однак коли нарештi завершать довгобуд, Роман Галiпчак прогнозувати не береться.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews