Чому окупанти не б’ють по енергосистемі: пояснення експерта

20.01.2024 13:11   Джерело: Правий Берег
Опубліковано : Франківський Новинар

Росiйське керiвництво на чолi з путiним ухвалило рiшення утриматися вiд масованих обстрiлiв енергетичної iнфраструктури України з початку зимового перiоду, що ми й спостерiгаємо.

Про це пише Знай.UA.

З початку опалювального сезону українцi не знають, що таке вiяловi вiдключення електроенергiї. Цьому є кiлька пояснень. За словами вiйськового експерта Давида Шарпа, по-перше, Кремль зрозумiв, що у вiйськовому планi це не матиме великого значення. До того ж, якщо залишити нас без тепла та свiтла, захiднi союзники знову будуть змушенi у великому обсязi допомагати нам i засобами ППО, та iншою технiкою, за допомогою якої ми зможемо знищити окупантiв.

“Те, що зараз застрягло, могло б i не застрягти, якби росiяни дiяли так само. Минулого року вони за це поплатилися. Системи Patriot були поставленi Українi набагато ранiше, нiж якби РФ не чiпала енергетичну систему України”, – зазначає експерт.

Кремль вирiшив не повторювати торiшнiх помилок i стримати руйнiвнi атаки на початку зими, щоб не посилювати i так складне становище окупацiйних вiйськ в Українi.

Що буде далi — покаже час. Головне допомагати воїнам ЗСУ, адже без нашої пiдтримки їм дуже складно протистоятиме росiянам, яких набагато бiльше.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правий Берег