Франківський Новинар

Франківський Новинар

журналіст, блогер, політолог

Українці зможуть перереєструвати авто в застосунку “Дія”

19.01.2024 19:18   Джерело: Правий Берег
Автор : Франківський Новинар

Завдяки спiвпрацi Мiнiстерства внутрiшнiх справ та Мiнiстерства цифрової трансформацiї послуга з’явиться у «Дiї» вже 20 грудня 2023 року. Про це пiд час Diia Summit повiдомив Президент України Володимир Зеленський.

«Революцiйна послуга – те, що вже зараз звiльняє вiд бюрократiї багатьох наших громадян, мiльйони людей. Сьогоднi опiвночi запрацює онлайн-послуга купiвлi-продажу машин у Дiї» – зазначив Володимир Зеленський. Мiнiстр внутрiшнiх справ України Iгор Клименко пiд час виступу розповiв детальнiше про користування сервiсом.

саміт

«Сучасна команда МВС – це турбота про зручну трансформацiю держави. Бiльше немає потреби їздити у сервiснi центри МВС для перевiрки документiв та авто, заповнювати папери, сплачувати квитанцiї в конкретних банках, завчасно записуватися в електронну чергу. Швидкiсть та вiдсутнiсть будь-яких бюрократичних процесiв – наш прiоритет», – наголосив Iгор Клименко.

За словами Мiнiстра внутрiшнiх справ, скористатися перереєстрацiєю зможуть лише тi, хто продає чи купує автомобiль вперше за рiк.

«Все, що вам треба – розпочати процес купiвлi-продажу у застосунку, дотримуватися пiдказок «Дiї» та засвiдчити проєкт договору Дiя.Пiдписом. Далi – все зробимо за вас. Залишиться тiльки домовитись про передачу та отримання коштiв» – пояснив Iгор Клименко.

Свiдоцтво про реєстрацiю автомобiля та державнi номернi знаки громадянин отримає вже за кiлька днiв за допомогою поштової доставки.

«МВС з ДП «IНФОТЕХ» iз задоволенням та турботою упакує номери, техпаспорт i вiдправлять за зручною адресою. Мiнус – очiкування та поїздки, плюс – час на власне життя. I ми плануємо цi змiни тiльки збiльшувати i масштабувати», – зазначив Глава МВС Iгор Клименко.

Своєю чергою, Вiцепрем’єр-мiнiстр — Мiнiстр цифрової трансформацiї України Михайло Федоров повiдомив, що пiд час бета-тестування вiдповiдної послуги вже вдалося перереєструвати 61 транспортний засiб.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правий Берег