Сьогодні минає рiк, як на 101-му роцi життя помер сотенний УПА Мирослав Симчич

18.01.2024 21:18   Джерело: golos.te.ua
Опубліковано : Франківський Новинар

18 сiчня минає рiк, як на 101-му роцi життя помер сотенний УПА Мирослав Симчич. У цей день Герою України вiдкрили меморiальну дошку у Коломиї.

“Такою важливою подiєю вшановуємо свiтлу пам’ять Героя України, почесного громадянина Коломиї та Львова, легендарного сотенного УПА Мирослава «Кривоноса» Симчича, для якого Україна була понад усе. Саме сьогоднi минає рiк, як вiн помер. Тому в цей день ми згадуємо його шлях та боротьбу”, – написав мiський голова Коломиї Богдан Станiславський.

Меморiальна дошка розмiщена на будинку на бульварi Лесi Українки, 12.

“У зовсiм юному вiцi Мирослав Симчич став командиром одного з найбiльш вiдомих боїв пiд Космачем. Сотня УПА пiд його керiвництвом знищила елiтний пiдроздiл НКВС – близько 300 солдатiв та офiцерiв. Вiдтодi минуло майже 80 рокiв, а цю розгромну для них битву росiяни досi не можуть забути”, – додав мiський голова.

Такi особистостi i їхнi звитяги продовжують надихати вже сучасних борцiв iз одвiчним ворогом.

“Герой України, один iз найепiчнiших звитяжцiв новiтнього часу, сотенний УПА, Герой оборони Космача, винищувач НКВДистiв, людина, яку не зламали 32 роки ГУЛАГу. В iсторiї Української Держави Мирослав Симчич назавжди залишиться особистiстю, яка надихає молодь на подвиги у боротьбi за волю України, абсолютно позитивною людиною, справжнiм Воїном Свiтла”, – наголосив Borys Buchynskyy.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: golos.te.ua