Директора підприємства судитимуть за привласнення понад чотирьох мільйонів гривень під час ремонту дороги на Прикарпатті

13.01.2024 19:52   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Прокурори Iвано-Франкiвської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора пiдприємства за фактом незаконного заволодiння чужим майном в особливо великому розмiрi та службового пiдроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це iнформує Iвано-Франкiвська обласна прокуратура, передає Фiртка.

Слiдством встановлено, що обвинувачений заволодiв бюджетними коштами на понад 4 млн грн пiд час виконання робiт з ремонту дорожнього покриття в селi Павлiвка Ямницької громади Iвано-Франкiвського району.

Упродовж липня-грудня 2019 року вiн видав завiдомо неправдивi документи iз невiрогiдними даними щодо виконаних обсягiв робiт, а також вказав матерiали, якi фактично не використовувались.

Згiдно з висновком експерта в результатi використання неякiсної асфальтобетонної сумiшi, яка не вiдповiдає встановленим вимогам ДСТУ, проєктнiй документацiї, умовам договору пiдряду, впродовж короткого перiоду часу дорожнє покриття суттєво деформувалось, утворились вибоїни, трiщини та ями, що суперечить гарантiйному утриманню, передбаченому договором пiдряду.

Досудове розслiдування здiйснювали слiдчi ГУНП в Iвано-Франкiвськiй областi.

За вказане правопорушення чоловiку загрожує покарання у видi позбавлення волi на строк вiд семи до дванадцяти рокiв iз позбавленням права обiймати певнi посади чи займатися певною дiяльнiстю на строк до трьох рокiв та з конфiскацiєю майна.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka