Зноу затримали прикарпатця - незаконно переправляв військовозобов'язаних через кордон

13.01.2024 14:49   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Оперативнi спiвробiтники Львiвського прикордонного загону спiльно iз правоохоронцями викрили жителя Прикарпаття, який разом зi спiльниками, допомагав чоловiкам призовного вiку незаконно виїжджати з України.

Про це повiдомило Захiдне регiональне управлiння Держприкордонслужби України-Захiдний кордон, передає Фiртка. Користувалися послугами «бiзнесменiв» українцi призовного вiку та тi, хто пiдпадав пiд загальну мобiлiзацiю.

Правоохоронцi встановили, що зловмисники укладали зi своїми «клiєнтами» фiктивнi договори про працевлаштування, надалi вiдомостi вiдносно псевдоводiїв вносились до системи «Шлях».

Пiсля чого 24-рiчний мешканець Iвано-Франкiвської областi перевозив чоловiкiв призовного вiку через державний кордон. В ходi санкцiонованих обшукiв правоохоронцi виявили та вилучили мобiльнi телефони, чорновi записи, фiктивнi документи на працевлаштування та банкiвськi картки.

Слiдчi повiдомили фiгуранту про пiдозру у скоєннi злочину за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осiб через державний кордон України) Кримiнального кодексу України. Невдовзi суд обере йому запобiжний захiд.

Заходи з припинення протиправної дiяльностi здiйснювали прикордонники оперативно-розшукового пiдроздiлу Львiвського прикордонного загону, спiвробiтники Львiвського управлiння Департаменту внутрiшньої безпеки Нацiональної полiцiї України та слiдчi ГУНП у Львiвськiй областi за процесуального керiвництва Львiвської спецiалiзованої прокуратури у сферi оборони Захiдного регiону.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka