Прикарпатського воїна посмертно нагородили орденом "Золотим хрестом"

13.01.2024 10:17   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Полеглого вiйськовослужбовця з Тязева Василя Дорошенка посмертно нагороджено почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ Валерiя Залужного “Золотий хрест".

Нагороду воїну присвоєно за проявлену мужнiсть, заслуги, сумлiнне виконання поставлених завдань пiд час вiдсiчi ворогу на полi бою. Вiдзнаку матерi Героя п. Олександрi вручив староста с. Тязiв Василь Боднарчук.

Голова Ямницької територiальної громади Роман Крутий висловлює родинi Василя Дорошенка щиру вдячнiсть за мужнього сина України:

“На жаль, цiна волi та незалежностi України дуже дорога, важка i болiсна – це життя наших вiдважних воїнiв. Подвиг тязiвчанина Василя Дорошенка назавжди буде вписано в iсторiю України, iсторiю Ямницької громади та iсторiю с. Тязiв. Пам’ятаємо про нього i доземно схиляємо свої голови перед героїзмом полеглого Захисника.”

Василь Володимирович Дорошенко народився 21 квiтня 1995 р. в с.Тязiв. Був учасником органiзацiї “Пласт”, у 2014 р. – активiст Євромайдану, захоплювався подорожами автостопом та книгами, також волонтерив, писав прозу й поезiю, мрiяв про видання власної книги. У травнi 2022 р. Герой був призваний до лав ЗСУ i з того часу захищав рiдну землю вiд ворога. 

Спершу нiс службу в однiй з артилерiйських бригад, а згодом служив на передовiй старшим водiєм у складi третьої окремої штурмової бригади однiєї з вiйськових частин. У травнi 2023 р. Василь отримав поранення на передовiй, та пiсля реабiлiтацiї повернувся у стрiй i до останнього подиху захищав рiдну Україну вiд ворога.

13 серпня 2023 р. пiд час виконання бойового завдання серце нашого земляка зупинилося внаслiдок обстрiлу, завданого вiйськовими формуваннями рф на бахмутському напрямку в Донецькiй областi.

Висловлюєио щирi спiвчуття сiм’ї, родичам, близьким та друзям з приводу непоправної втрати. Свiтла пам'ять Героям України!

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka