Як франківські волонтери впродовж року допомагали ЗСУ

12.01.2024 17:27   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Музичнi, лiтературнi та театральнi перформанси - так коротко можна описати наповнення третього сезону франкiвського антифестивалю "Мiстичнi читання". Однiєю iз його цiлей було зiбрати грошi для ЗСУ. 

Про це повiдомила волонтерка ГО "Громадська iнiцiатива Галичини" Людмила Лiнник в програмi "Герої тилу", передає Фiртка.

"Абсолютно все, що ми робимо, вся наша дiяльнiсть спрямована на наближення української перемоги. Пiд час акцiї "Мiльйон на такмет" ми збираємо кошти на придбання тактичних аптечок. Ця подiя теж благодiйна: ставимо скриньку, заохочуємо робити донати", - пояснила Людмила Лiнник.

Збирали грошi на тактичну медицину й пiд час iнших дiйств. Зокрема, на благодiйному ярмарку вiд громадської iнiцiативи "Галичина".

"Тактична медицина є постiйним розхiдним матерiалом. Кошти на неї збирають постiйно. Така аптечка в середньому вартує 100 євро. Ми вже не зазначаємо додатковi матерiали, якi додаємо лiкарям чи парамедикам, якi працюють в батальйонах. Можете самi уявити: якщо на одного бiйця аптечка коштує 100 євро, то скiльки грошей потрiбно", - каже голова ГО "Громадська iнiцiатива Галичини" Леся Качурова. 

Творчо-благодiйний вечiр iз патрiотичними пiснями та вiршами провела й спiльнота "Культурний код". Головна мета - зiбрати кошти для мiнометного пiдроздiлу "Карпатська Сiч".

"Виступали музиканти, поети й також активiсти вiд стилет, якi будуть читати вiршi українських поетiв. Це все задля того, щоб зiбрати кошти для "Карпатської Сiчi". 300 тисяч гривень збираємо для покупки екофло, глушителя для ворожих дронiв й решта - на ремонт технiки", - подiлилася спiвзасновниця спiльноти "Культурний код" Вiкторiя Вакалюк.

Контейнер вiд Джавелiна та уламки росiйського БПЛА Ланцет - це та багато iнших артефактiв iз фронту волонтери представили на виставцi "Вiйна: бiй за життя". Все для того, щоб нагадати людям про вiйну та постiйну потребу у грошових пожертвах.

"Я  був там з 2014 року. Розумiю, якi труднощi виникають при збираннi допомоги хлопцям у цей час. Ще перший рiк можна було збирати нормально, а зараз дуже важко. Потреби збiльшуються. Людям постiйно варто нагадувати, що треба допомагати нашим хлопцям, щоб скорiше закiнчити вiйну й ми перемогли ворога. Треба, щоб всi розумiли наскiльки вiйна страшна", - уточнює волонтер УДА Прикарпаття Iван Зобкiв.

Органiзатори зазначають, що попри пройдений шлях, нiхто не зупиняється, адже для перемоги України маємо зробити ще чимало. Всi повиннi розумiти, що волонтери працюють, не покладаючи рук та завжди потребують допомоги кожного iз нас.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka