Помер відомий громадський діяч з Тернопільщини, який боровся за Україну

11.01.2024 20:38   Джерело: Правий Берег
Опубліковано : Франківський Новинар

10 сiчня зупинилося серце жителя Великих Гаїв, що на Тернопiльщинi, патрiота на позивний “Вiтер” – Iвана Сути.

Про це в Фейсбуцi повiдомив голова громади Олег Кохман.

“Нацiоналiст, борець за Україну та її свободу, ревний християнин, спiвзасновник всеукраїнської органiзацiї “Тризуб” iм. С. Бандери, член ОУН та Української Гельсинської спiлки, людина-легенда, автор збiрника статей “Полiтична нацiя чи нацiональна держава”, активний учасник трьох українських революцiй та доброволець росiйсько-української вiйни. Своє життя п. Iван присвятив Українi, яку об’їхав вздовж i впоперек. Вiн завжди перебував на вiстрi громадсько-полiтичного життя Великих Гаїв, а пiзнiше i Великогаївської громади”.

Його метою була вiльна i незалежна Україна.

“Так! Не всi, з нас, доживуть до Перемоги…” – писав в одному своєму дописi Iван Володимирович. Так! Тепер Ви бачитимете нашу Перемогу з небес! Вiд себе особисто та колективу Великогаївської сiльської ради висловлюю щирi спiвчуття рiдним та близьким покiйного, усiм, хто знав i шанував Iвана Суту. Схиляємо голови перед свiтлою пам’яттю”, – написав голова Великогаївської ОТГ.

Згадує про Iвана Суту i краєзнавець Михайло Маслiй.

“Вiн належав до тих, про яких так влучно сказав Дмитро Донцов: “Україна, яку ненавидiв, — була Україна розбiйникiв, перевертнiв, похилених рабiв. Україна, яку любив — була Україна пiв-людей пiв-богiв, героїв, — якi могли протиставитися львищам, людоїдам, новiтнiм Неронам; мали силу розкувати закутих людей. З вогнем у серцi, якi не боялися й пекла, бо «вогонь запеклих не пече”. Тих, що кували кайдани — проклинав. Тих, що їх несли покiрно – жалiв. Тих, що їх рвали — любив!” Легенького польоту, Вiтре… “Усi ми прийдемо до тебе, тiльки Україна хай не йде!”.

Похоронять громадського дiяча Iвана Суту 12 сiчня у Великих Гаях.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правий Берег