На 71 році життя помер Народний артист України Віталій Білоножко

09.01.2024 20:56   Джерело: Правий Берег
Опубліковано : Франківський Новинар

На 71 роцi життя помер Народний артист України, засновник i органiзатор Мiжнародного фестивалю родинної творчостi “Мелодiя двох сердець” та суперзiрка української естради Вiталiй Бiлоножко.

Про це повiдомляє Главком iз посиланням на колег Бiлоножка у соцмережах. Також трагiчну звiстку пiдтверджує Буринська мiська рада на Сумщинi, звiдки родом артист.

“Особисто Буринський мiський голова Вiктор Ладуха, виконавчий комiтет Буринської мiської ради, депутатський корпус, уся Буринська громада глибоко сумує з приводу смертi Народного артиста України, українського спiвака, засновника i органiзатора Мiжнародного фестивалю родинною творчостi “Мелодiя двох сердець” Вiталiя Бiлоножка. Ще влiтку ми вiншували Вiталiя Васильовича iз осяйним ювiлеєм, у спогадах разом поринали у свiт його слобiдського дитинства, бажали ґараздiв, запрошували на гостини до Буринського краю, радiли його вiтанням землякiв. Вiтай Бiлоножко завжди був  жаданим гостем на Буринщинi, його виступи на концертних сценах ставали справжнiм святом для землякiв, збирали сотнi i тисячi поцiновувачiв… Його харизма, щирiсть i вiдкритiсть, якими наче обiймали своїм оксамитовим баритоном… Для Буринської громади зiв’яла квiтуча половина саду Вiталiя Бiлоножка…”, – йдеться у повiдомленнi

 Білоножко

Вiталiй Васильович Бiлоножко народився 11 червня 1953 року у селi Слобода Буринського району на Сумщинi.

Першими пiснями записаними Бiлоножком на радiо стали твори Максима Дунаєвського “Все пройдет” та “Городские цветы”. Згодом Бiлоножко знайшов собi постiйних авторiв – Олександра Злотника (пiснi “Возвращайся сюда”, “Там де двоє зустрiчаються”, “Затанцую тебя”, “Кто ты такой?”, “Тайфун по имени Катя”, “Старая дача”, “Чарiвниця”, “Шануймо любов”) та Олександра Осадчого (“Ти — земле моя”, “Твоє iм’я”, “А була любов”, “Не лукав”, “Боже, дай Українi волю”). У 1994 роцi фiрма “НАК” випустила 2 компакт-касети пiд спiльною назвою “Ярмарок”, через рiк – “Яблуневий туман”, на яких зiбранi останнi на той час записи Вiталiя Бiлоножка. Вiдтодi ж Вiталiй почав концертувати разом зi своєю дружиною Свiтланою, колишньою солiсткою оперети та ексдикторкою УТ-1.

Загалом  Бiлоножко випустив шiсть компакт-дискiв в Українi, США та Канадi, антологiю власної творчостi та 12 аудiокасет.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правий Берег