Прикарпатку Галину Федишин звільнили з російського полону

07.01.2024 18:39   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

3 сiчня з росiйського полону звiльнили 230 українцiв – вiйськових та цивiльних. Пiд час обмiну вдалося повернути Галину Федишин з cела Сваричiв, що на Рожнятiвщинi, – остання дiвчина-морпiх, що була в полонi.

Пише Iнформатор, з посилання на допис Сергiя Волинського.

“Уявiть, майже два роки полону… Повернулись на рiдну землю не просто вiйськовi, а справжнi Герої, якi витримали неймовiрнi випробування i зберегли вiрнiсть своїй країнi та iдеалам. Кожен з них пройшов шлях, який мало хто може уявити. Вони зазнали багатьох втрат, але не втратили сили духу! Їх повернення – це не просто радiсна подiя, це символ непереможностi духу нашої нацiї. Вдома Галина Федишин, остання дiвчина-морпiх, що була в полонi! Вона пройшла важкий шлях оборони Марiуполя, завод Iллiча, Азовсталь та пекельний полон…”, – повiдомив Волинський.

З росiйського полону повернулися додому 213 солдат i сержантiв, 11 офiцерiв, 6 цивiльних.

“Серед них представникiв Збройних Сил України – 130 (серед них ТрО – 14, ВМС – 14), Нацiональної гвардiї – 55, Державної прикордонної служби – 38, Нацiональної полiцiї – 1 та шестеро цивiльних, якi були незаконно позбавленi волi”, – уточнили в штабi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator