Цілодобове стаціонарне реабілітаційне відділення для бійців ЗСУ запрацювало у Надвірній

06.01.2024 10:03   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Напередоднi свята Водохреща вiдбулося вiдкриття цiлодобового стацiонарного реабiлiтацiйного вiддiлення в КНП "Надвiрнянська центральна районна лiкарня". Вiдкрити його для пiдтримки ЗСУ.

Про це пiд час етеру програми "Новий погляд" розповiв Зiновiй Андрiйович, очiльник громади, передає Фiртка.

"Тут можуть бути цiлодобово нашi бiйцi, учасники бойових дiй пiсля важких оперативних втручань. Це повноцiнний реабiлiтацiйний центр. Мене дуже здивувала позицiя обласної влади, коли рiк тому було перевиконання бюджету за пiдсумками 2022 року на понад 220 мiльйонiв гривень i ми зверталися з листами про таку iдею.

Адже тодi ми знайшли примiщення, були готовi зi свого бюджету дати 80-90% коштiв, аби облаштувати цей центр на певному рiвнi, та обласна рада вiдмовила. Але що може бути прiоритетнiше, анiж можливiсть зараз поставити хлопцiв на ноги? Нам необхiдна фiзична, моральна, психологiчна реабiлiтацiї", - каже Андрiйович.

Однак, зi слiв очiльника громади, у 2023 за пiв року таки вдалося це зреалiзувати.

"Нам це потрiбно. Сьогоднi реабiлiтацiйнi центри повиннi з'являтися, як пiдснiжники пiсля дощу. Та навiть не лише сьогоднi, а впродовж двох рокiв вiйни. I перерiзати стрiчку реабiлiтацiйних центрiв добре тодi, коли є примiщення, комунiкацiя, допомога та рiзнi програми", - наголошує Андрiйович.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka