Як в Івано-Франківську підтримують ментальне здоров'я дітей

05.01.2024 21:06   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Цей та минулий роки - роки ментального здоров'я. Українцi продовжують вчитися жити в умовах вiйни. Франкiвцi продовжують працювати, виховувати дiтей, будувати плани на майбутнє i водночас реагувати на рiзноманiтнi виклики.

Про це пiд час етеру програми "Точка зору" розповiла Вiкторiя Дротянко, заступниця мiського голови та директорка департаменту освiти, передає Фiртка.

"Ми звертаємо велику увагу на ментальне здоров'я педагогiв, адже вони мусять щодня давати приклад дiткам та вчити їх. Звичайно ж, ми звертаємо увагу й на ментальне здоров'я дiтей. У кожному закладi освiти є психолог, який працює з дiтками", - каже Дротянко.

За її словами, станом на сьогоднi у школах також чимало внутрiшньо перемiщених дiтей.

"Завдяки проєкту вiд Мальтiйської служби, який стартував ще другого листопада на базi мiського дитячого економiчного центру. Ми зiбрали всiх дiток, якi на нашу думку потребували подiбних заходiв. Так, через малювання, через естетичнi рiзнi напрями ми пропрацьовували з ними можливi травми", - дiлиться директорка департаменту освiти.

Такi практики дозволяють не лише впоратися зi стресом, але й пiдвищити самооцiнку дiтей. Заходи пiдтримки ментального здоров'я планують й надалi органiзовувати у закладах середньої та дошкiльної освiти.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka